ERÜ - İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

2020-2021 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Mazeret Sınavı Başvuruları

26/4/2021

2020-2021 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Mazeret Sınavı Başvuruları fakültemiz internet sitesi üzerinden online yapılacaktır.

Online mazeret başvuru sistemine 10 haneli öğrenci numaranız ve Parola olarak TC Kimlik Numaranızı kullanarak girebilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra bilgilerinizi güncellemeyi unutmayınız!

Daha önceki senelerde online başvurular ve raporlar dekanlığa teslim edilmekteydi. Pandemi koşulları nedeni ile uzaktan eğitim sürecinde başvurular sadece online yapılacak, dekanlığa herhangi bir belge teslim edilmeyecektir.

Online başvuru sistemine giriş yaparken mazeretinizi kanıtlayan belgenizi (sağlık raporu, ÖSYM Sınav giriş belgesi vb.) yüklemeniz gerekmektedir.

Mazeret başvurusu sistemine sadece sınav tercihini "Kamera açarak uzaktan sınav" olarak belirlemiş öğrenciler başvuru yapabilir. Yüz Yüze Sınav tercih edenler ile hiç tercih yapmamış öğrencilerin mazeret sınavına başvurma hakkı yoktur. Bu öğrenciler yüz yüze vize sınavlarına katılacaktır.

NOT: 24.04.2021 tarihinde saat 13.30 ve 15.30'da ERUDM platformunda yapılan sınavlarda teknik sorun yaşayan öğrencilerin mazeret başvurusu yapabilmesi için gözetmenler tarafından tutulan notların ekran görüntüsünü alarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Gözetmenlerin tutmuş olduğu notları sınav programınızda ilgili dersin altındaki İhlal bölümünde görebilirsiniz. Bu bölümün ekran görüntüsünü alarak mazeret başvurusu sistemine rapor olarak ekleyiniz. Rapor başlangıç ve bitiş tarihi olarak 24.04.2021 tarihini giriniz. Bu durumdaki başvurular teknik incelemeye alınacak ve sorun yaşadığı tespit edilen öğrencilere mazet sınavına katılma hakkı tanınacaktır.

MAZERET BAŞVURU SİSTEMİ