ERÜ - İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Dekanın Mesajı

Sevgili Öğrencilerimiz,

1983 yılından bu yana Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (ERU-İİİBF) nitelikli kadrosu ile siz öğrencilerimize eğitim vermekte ve aynı zamanda araştırmalarını yapmaktadır. 

Ekonomi, işletme, maliye, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve kamu yönetimi alanlarında eğitim veren fakültemiz bu ilgili alanlarda rekabetçi bir yapıya sahiptir.

Fakültemiz, evrensel bilimsel değerleri takip ederek, bilim, sanat, kültür, doğa, çevre ve teknoloji alanlarında rekabetçi olabilecek, araştırabilecek, araştırma sonuçlarını ülke ve uluslararası düzeyde sunabilecek, tartışabilecek, ülkemizde ve uluslararası platformlarda sunulan diğer araştırmaları, bulguları değerlendirebilecek, öğrendikleri ve ilgili çalışmaları ile, ulaştığı birikimleri ile projeler ve yayınlar üretebilecek öğrenciler yetiştirmeyi misyon edinmektedir.

Bu amaç ile ERU-İİBF hem ülkemizdeki hem de diğer ülkelerdeki, Asya, Avrupa, Afrika, Amerika kıtalarındaki, başarılı olabilecek öğrenci ve araştırmacı kitlesini bünyesinde barındırmayı hedef almaktadır.

Siz öğrencilerimizin de temel aktör olarak fakültemize ait misyonu ve ilgili amaçları benimseyeceğinize ve çok çalışacağınıza eminim. 

Öğrencilik döneminize ait hazırlık sınıfı dâhil 5 yıllık eğitiminizin kendinize-geleceğinize ait yapabileceğiniz en büyük yatırım olarak görmenizi isterim. Fakültedeki eğitiminizi başarı ile sürdürerek ve tamamlayarak, nitelikli birikimler edinen, nitelikli iş imkânlarına erişen, düşünen, araştıran, üreten, projeler hazırlayan, projeleri yürüten ve böylece şehir, bölge ve ülke düzeyinde refah seviyesinin artırılmasında ve bu refah seviyesinin sürdürülebilir olmasında bu nitelikli birikimlerini kullanabilen öğrencilerimiz olmanızı temenni ederim.

Bu temenni ile birlikte hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.
 

Prof. Dr. Faik BİLGİLİ
Dekan V.