ERÜ - İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Koronavirüs Hakkında Önemli Duyuru

18/3/2020

Fakültemizin Değerli Öğrencileri,

Bildiğiniz gibi hem ülkemizi hem de dünyayı etkileyen Koronavirüs (Covid 19) pandemisine yönelik YÖK'ün 13.03.2020 tarihinde almış olduğu tedbir kararları gereği eğitime bir süre ara verilmiştir. Verilen aranın uzatılıp uzatılmayacağı, akademik takvimdeki değişiklikler önümüzdeki günlerde YÖK ve Üniversitemiz Üst Yönetimin alacağı kararlar sonucunda şekillenecektir. Bu süre  zarfında sizden beklentimiz;

a) Öncelikle kendinizi söz konusu hastalıktan koruyunuz. Bu amaçla tavsiye edilen "Sık sık el yıkamak, kalabalık ortamlardan uzak durmak, sosyal mesafeye dikkat etmek" gibi tedbirlere özellikle uygunuz.

b) Siz hasta olmayın ki çevrenizdeki daha riskli gruplar (60 yaş üzeri ve kronik hastalığı olanlar) korunabilsin. Bu bakımdan kendinde hastalık belirtilerini görenler lütfen kendilerini iyileşinceye kadar özel karantinaya alsınlar.

c) Eğitime ara verilen süreyi tatil gibi görmeyip, eksikliklerinizi gidermek, bol bol kitap okumak için değerlendiriniz. 

İnşallah hep birlikte soğukkanlılıkla, paniğe kapılmadan ve hastalığın ciddiyetinin de bilincinde olarak bu süreci geride bırakacağız. Sağlıkla kalın. Selamlarımla.

 

Prof. Dr. Şaban UZAY
Dekan