ERÜ - İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Yaz Okulu Duyuruları


2021 Yaz Okulu - Mazeret Sınavı Başvuruları

28/8/2021

2021 Yaz Okulu - Mazeret Sınavı Başvuruları 3 Eylül 2021 Cuma gününe kadar ERÜ İİBF Mazeret Sınavı Başvuru Sistemi üzerinden online yapılacaktır. (Yaz okulunda rapor süresinin üzerinden 7 gün geçmiş olsa dahi son başvuru gününe kadar bütün başvurular kabul edilecektir.)

ERÜ İİBF 2021 Yaz Okulu Vize sınavlarına geçerli bir mazeret nedeni ile katılamayan öğrenciler başvurularını mazeretlerini kanıtlayan belge ile online yapacaktır. Mazeretini kanıtlayan geçerli bir belge ibraz edemeyen öğrencilerin başvuruları kabul edilmeyecektir. 

Başvurusu sürecinin tamamlanmasının ardından kabul edilen başvurular internet sitemizden ilan edilecek ve 2021 Yaz Okulu - Mazeret Sınavları 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında dersin sorumlusu tarafından yapılacaktır. Mazeret sınavına girmeye hak kazanan öğrencilerin ilgili öğretim üyesi ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

ERÜ İİBF Mazeret Sınavı Başvuru Sistemi

1-Nasıl Giriş Yapılır

Adres: http://iibf.erciyes.edu.tr/mazeret/

Kullanıcı Adı: 10 haneli öğrenci numarası

Parola: TC Kimlik numarası ya da 10 haneli öğrenci numarası *

* Bu sisteme girişlerde ERÜ İİBF ONLINE IŞLEMLER SİSTEMİ'ne girişte kullandığınız kullanıcı adı ve parola geçerlidir.

2-Nasıl Kullanılır?

2.1 Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfadaki Yeni Başvuru Yap düğmesine basarak başlayınız.

2.2 Kişisel bilgilerinizde eksiklik olması durumunda öncelikle bu bilgileri tamamlamanız istenecektir. Lütfen bu bilgileri eksiksiz tamamlayıp süreci devam ettiriniz.

2.3 İlk aşamada vize sınavına girmenize engel teşkil eden raporunuzun bilgilerini giriniz. Unutmayın sadece raporlu olduğunuz günlerde yapılan sınavlardan mazeret sınavına girme hakkınız vardı.

2.4 Daha sonra bilgilerini girdiğiniz rapor dosyanızı yükleyiniz. Resmi rapor belgenizi yüklemeden yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. 

2.5 Bu aşamda Devam Et düğmesine tıklayarak hangi dersten mazeret sınavına başvuru yapmak istiyorsanız listenize o ders ya da dersleri eklemelisiniz. Listelenen derslerin başındaki + işaretine tıklayarak kendi mazeret başvurunuza ilgili dersi ekleyeniz.

2.6 Seçmiş Olduğunuz Sınavların Listesi tamamlandığında Hepsi Eklendi düğmesine tıklayarak başvuru belgenizi görebilirsiniz.

2.7 Bu aşamadan itibaren artık başka bir işlem yapmanıza gerek yoktur, Süreç Takip bölümünden başvurunuz ile ilgili adımları takip edebilirsiniz. Başvurunuz incelendikten sonra sizden bazı düzenlemeler yapmanız istenebilir. Bu nedenle süreç takip bölümünü incelemeniz çok önemlidir.

2.8 İhtiyaç duymanız durumunda Mazeret Başvuru Sistemi'nde bulunan Nasıl Kullanılır bölümünü de inceleyebilirsiniz.

Not: Online sınavlar esnasında öğrencilerin kişisel bilgisayarlarında ya da internet bağlantılarında meydana gelen sorunlar geçerli bir mazeret gerekçesi değildir. Online sınavlarda uygulanacak kurallar 13. maddede bu konuyla ilgili uyarı yapılmıştır.