ERÜ - İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Yaz Okulu Duyuruları


2020 Yaz Okulu Sınav Programları

26/8/2020

2020 YAZ OKULU SINAV TAKVİMİ VE UYGULAMA ESASLARI

1- 2020 Yaz Okulu Vize Sınavları 31 Ağustos 2020 - 6 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

2- Sınav Takviminde Sınav Şekli ÖDEVLENDİRME olarak belirtilen dersler için, ödevin verilme şekli, toplanma şekli ve zamanlama dersi veren öğretim üyesi/elemanı tarafından belirlenecektir. Sınav şekli ödevlendirme olan dersleriniz için öğretim üyesi/elemanı ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.

3- Sınav takviminde sınav tarihi, saati ve süresi belirtilmiş derslerin sınavları online (çevrimiçi) olarak https://erciyes-sinav.almscloud.net adresi üzerinden yapılacaktır. Sisteme giriş için kullanıcı adınız 10 haneli öğrenci numaranız, şifreniz ise TC Kimlik numaranızın ilk 6 hanesidir.

4- Online (çevrimiçi) sınavlarda;

   a) Soruları sadece bir kez görüntüleyebileceksiniz. Soruyu cevap verip ya da cevap vermeden diğer soruya geçtiğiniz takdirde soruya geri dönemeyeceksiniz.

   b) Sınav takviminde belirtilen süre, sınava, sınav saatinden itibaren 5 dakika içinde sınava başlayan öğrenciler içindir. Sınava geç girdiğiniz takdirde sınav süreniz daha az olacaktır. (Örneğin; saat 09:00’da başlayan ve süresi 30 dakika olan bir sınava 09:05’e kadar başlamanız durumunda 30 dakika süre kullanabileceksiniz, ancak bu sınava 09:20’de başlar iseniz sınav süreniz otomatik olarak 15 dakikaya düşecektir.)

5- Sınav esnasında bilgisayarınızda sınav sayfası haricinde başka bir tarayıcı sekmesi açma, başka bir program çalıştırma gibi durumlarda sınav sayfanızın internet bağlantısında sorunlar oluşmakta ve vermiş olduğunuz cevaplar sisteme kaydedilememektedir. Mağduriyet yaşamamak için sınav sayfasından kesinlikle ayrılmayınızSınav sayfasından ayrıldığınız takdirde log kayıtları incelenerek hakkınızda disiplin soruşturması başlatılacaktır.

İlgili öğrencilerimize ilanen duyurulur.

2020 Yaz Okulu Sınav Programları İçin Eklentiyi İndiriniz