ERÜ - İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

2017-2018 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni

Mezuniyet Töreni | 28/6/2018

Fakültemizin 2017-2018 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 28 Haziran 2018 Perşembe günü Kadir Has Kongre Merkezi’nde coşkuyla kutlandı. 

Rektörümüz Prof. Dr. Muhammed GÜVEN, Rektör Yrd. Prof. Dr. Kurtuluş KARAMUSTAFA, Dekanımız Prof. Dr. Şaban UZAY, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer GÜLSOY, Kayseri SMMM Odası Başkanı Anfer YILMAZ, fakültemiz öğretim üyeleri, konuk öğretim üyeleri ve ailelerin katılımıyla  2017-2018 Öğretim Yılı Mezuniyet Törenimiz sıcak bir atmosferde gerçekleşti. Öğleden önce (10.00) grubunda İşletme ve Maliye Bölümleri, öğleden sonra (14.00) grubunda ise İktisat, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi  ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümleri'nin mezuniyet töreni yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından törenin açılış konuşmasını Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Şaban UZAY yaptı. Dekanımızın açılış konuşmasını takiben Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Muhammet GÜVEN konuklara ve öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. 

Dekanımızın açılış konuşması şu şekildeydi:

"Sayın Rektör,

Sayın Rektör Yardımcıları,

Sayın Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı,

Sayın Kayseri Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri,

Saygıdeğer Öğretim Üyeleri,

Sevgili Öğrenciler ve Değerli Yakınları,

Fakültemizin 36. Dönem Mezuniyet törenine hoş geldiniz.

Sevgili Gençler; lisans eğitiminizde 4 yıl bazılarınız için 5 yıl süren uzun bir maratonun sonuna geldiniz için, göstermiş olduğunuz başarıdan dolayı hepinizi kutluyorum.  

Değerli mezun yakınları; sizlerin de maddi ve manevi fedakarlıkları olmasa bu günlere gelinmezdi. Sizleri de tebrik ediyorum. Mezun arkadaşlarımızın gelecekte sizlere başka gururlar da yaşatacaklarına inanıyorum.

Değerli öğretim üyeleri ve elemanları; bu ekip çalışmasında sizlerin de emeği çok büyük. Alanınızla ilgili teorik bilgilerinizi aktarmanın yanında tecrübelerinizi de paylaşarak, ayrıca duruşunuzla mezunlarımızın olgun birer birey olarak hayata hazırlanmalarına yardımcı oldunuz. Sizlere de çok teşekkür ediyorum.

Törenimizin her ayrıntısıyla ilgilenen Mezuniyet Komisyonumuzda görev alan arkadaşlarıma, ayrıca bu salonun tahsisin de bizlere yardımcı olan Sayın Salih Özgöncü nezdinde Büyük Şehir Belediyesi yetkililerine ve emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.

Değerli mezunlarımız; bundan sonraki yaşamınızda sizlere rehber olacağını düşündüğüm özlü sözlerden bazılarını sizler için derledim:

* Bir düşünür insanları üçe ayırıyor: Görenler, Gösterince görenler, Asla görmeyenler. Fakültemiz mezunları “gören” olmalıdır. Toplumu ilgilendiren her konuda, eksik veya yanlış olanı görmeli, “sorumlu vatandaş” olarak düzeltilmesi için gayret sarf etmelisiniz. Sadece iyi işletmeci, iyi maliyeci olmanızı değil, iyi vatandaş, örnek alınacak kişi olmanızı bekliyoruz.

* Eğitiminiz süresince almış olduğunuz bilgileri artık sindirme, sentez yapabilme, eleştirel düşünme ve empati yapabilme becerisin de kullanmalısınız. Başkalarıyla ilişkilerinizde ve eylemde bulunurken etik bakımdan ne yaptığınızın farkında olmalısınız.

* Tutku ve merakınız hiç azalmasın. Kesinlikle verilenlerle yetinmeyin. Her konuyu sorgulayan bir zihinle ele alın, bilimin ve bilginin gücüne inanın. Sizi siz yapan büyük ölçüde başınıza gelenlerden ziyade, bunlara vermiş olduğunuz tepkilerdir.

* Refah ve mutluluk ancak çalışanların hakkıdır. Hedefe yönelik çalışmak, geldiğiniz yeri unutmamak, işine ciddiyet ve saygı göstermek önemlidir.

* Başarıya giden yollar hiçbir zaman güllerle donatılmış olmaz. “birkaç yumurta kırmadan omlet yapamazsınız”. Yani hiç hata yapmadan başarılı olunmaz. Önemli olan hatalardan ders çıkarmak ve pahalı hatalar yapmamaktır.  Hayattaki en büyük risk, hiç risk almamaktır.

* İnsanı hayatta bırakmayan tek şey mesleğiniz / işiniz olacaktır. Sürekli mesleğinize (işinize) yatırım yapın. Pişman olmazsınız.

* Mesleğiniz dışında da okumayı ve fırsat buldukça gezmeyi ihmal etmeyiniz. Öğrendiğiniz müddetçe gelişiyorsunuz ve büyüyorsunuz. Kendinizi rahat ifade etmeniz için, öz güveninizin gelişmesi için okumayı ihmal etmeyin. Ancak karınca gibi de depolamayın, bilgiyi arı gibi bal üretmekte kullanınız.

* Her şey içinde bulunduğu ağ ile kıymetlidir. Sizi siz yapan yanınızdakilerdir.

* Son olarak en önemli sermayenin “itibar” olduğunu unutmayın. Her yaptığınız işte devlet / kamu menfaatini en üstte yer alsın. Yanlış trene bindikten sonra koridorda ters yöne gitmenin bir faydası yoktur.

Sağlığınızı ve umudunuzu hep koruyun. Allah yardımcınız olsun. Yolunuz açık olsun.

Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Okul birincimiz Samed DENİZ konuklara hitaben mezuniyet konuşması yaptı ve mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.

Samed DENİZ'in Mezuniyet Konuşması

Fakültemizi birincilikle bitiren Samed DENİZ'e, Fakültemizi ikincilikle bitiren Nimet PAYZA'ya ve Fakültemizi üçüncülükle bitiren Hatice KODAK'a Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Muhammet GÜVEN plaket ve çiçek, Dekanımız Sayın Prof. Dr. Şaban UZAY hediye saat ve diploma, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Sayın Ömer GÜLSOY hediye altın ve SMMM Odası Başkanı Sayın Anfer YILMAZ hediye kalem verdi.

Mezuniyet Töreninin 1. bölümünde İşletme ve Maliye Bölümü öğrencilerine diplomaları verildi.

İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr. A. Asuman AKDOĞAN İşletme Bölümünü 1. olarak bitiren Sertan SİPAHİ ve Sebile CULFA'ya, 2. olarak bitiren Fatma ÖZTÜRK'e ve 3. olarak bitiren Tuğba ÜNSAL'a plaket, çiçek ve diploma verdi.

İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr. A. Asuman AKDOĞAN, Prof. Dr. Azzem ÖZKAN, Prof. Dr. Levent ÇITAK, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veli AKEL, Doç. Dr. Ahmet HASKÖSE, Doç. Dr. Ayşe CİNGÖZ, Doç. Dr. Yasemin YAVUZ KARİPER, Doç. Dr. Ergün KÜÇÜK, Dr. Öğr. Üyesi Murat ESMERAY, Dr. Öğr. Üyesi Talip TORUN, Öğr. Gör. Gökhan GÜVEN ve Arş. Gör. Dr. Ahmet COŞKUN  İşletme Bölümü mezunlarına diplomalarını verdiler.

Maliye Bölümü Başkanı Doç. Dr. M. Fatih İLGÜN Maliye Bölümünü 1. olarak bitiren Samed DENİZ'e, 2. olarak bitiren Fatma MURAT'a ve 3. olarak bitiren Mustafa ATA'ya plaket, çiçek ve diploma verdi.

Maliye Bölümü Başkanı Doç. Dr. M. Fatih İLGÜN, Maliye Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ali DEĞİRMENDERELİ, Doç. Dr. Ferhat AKBEY, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet SOMUNCU, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet AYSU ve Maliye Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Uğur DÜNDAR Maliye Bölümü mezunlarına diplomalarını verdi.

Mezuniyet Töreninin 2. bölümünde İktisat, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararsı Ticaret ve İşletmecilik ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İng) Bölümü öğrencilerine diplomaları verildi.

İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ferit KULA İktisat Bölümünü 1. olarak bitiren Hatice KODAK'a, 2. olarak bitiren Abdi İbrahim BASHIR'e ve 3. olarak bitiren İlknur ARSLAN'a plaket, çiçek ve diploma verdi.

İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ferit KULA, İktisat Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ekrem ERDEM, Prof. Dr. Hayriye ATİK, Prof. Dr. Faik BİLGİLİ, Prof. Dr. Nısfet UZAY, Prof. Dr. Halil ALTINTAŞ, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cüneyt DUMRUL, Doç. Dr. Oğuzhan TÜRKER, Doç. Dr. Eyyup ECEVİT, Dr. Öğr. Üyesi Aytekin ALTIPARMAK, Dr. Öğr. Üyesi Melike DEDEOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Recep ULUCAK ve Dr. Öğr. Üyesi Emrah KOÇAK İktisat Bölümü mezunlarına diplomalarını verdi. İktisat İÖ Bölümü mezunu Ahmet ÇOBANOĞULLARI'na diplomasını ağabeyi fakültemiz Maliyet bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Gökhan ÇOBANOĞULLARI verdi.

Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. A. Aslıhan ÇELENK Uluslararası İlişkiler Bölümünü 1. olarak bitiren Züleyha YALÇIN'a ve 3. olarak bitiren Swamadu MWANJA'ya plaket, çiçek ve diploma verdi.

Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. A. Aslıhan ÇELENK, Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet ÖCAL, Doç. Dr. Ömer KURTBAĞ, Dr. Öğr. Üyesi Elif ŞİMŞEK ÖZKAN ve Uluslararsı İlişkier bölümü öğretim elemanımız Arş. Gör. Dr. Nail TANRIÖVEN Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunlarına diplomalarını verdi.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı ve Kayseri Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Hakkı BÜYÜKBAŞ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünü 1. olarak bitiren Turan Furkan TOPAK'a ve 2. olarak bitiren Sümeyye ŞİMŞEK'e plaket, çiçek ve diploma verdi.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı ve Kayseri Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Hakkı BÜYÜKBAŞ, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mustafa DEMİRCİ, Doç. Dr. Özlem BECERİK YOLDAŞ, Dr. Öğr. Üyesi Müzeyyen E. DURKAL, Dr. Öğr. Üyesi M. İnanç ÖZEKMEKÇİ ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim elemanımız Öğr. Gör. Hatun KORKMAZ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunlarına diplomalarını verdi.

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümünü 1. olarak bitiren Nimet PAYZA ve 3. olarak bitiren Ali YAZKI'ya Dekanımız Prof. Dr. Şaban UZAY plaket, çiçek ve diplomalarını verdi.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölümü ve Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümünü mezunlarına Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. A. Aslıhan ÇELENK diplomalarını verdi.

Erciyes Üniversitesi Marşının söylenmesi, kep atma ve toplu olarak fotoğraf çektirilmesinin ardından mezuniyet töreni sona erdi. 

Yeni meslektaşlarımıza bundan sonraki meslek hayatlarında başarılar diliyoruz.

Bölümlere göre dereceye giren öğrencilerimiz;
İşletme Bölümü: 1. Sertan SİPAHİ, 1. Sebile CULFA, 2. Fatma ÖZTÜRK, 3. Tuğba ÜNSAL
İktisat Bölümü: 1. Hatice KODAK, 2. Abdi İbrahim BASHIR, 3. İlknur ARSLAN
Maliye Bölümü: 1. Samed DENİZ, 2. Fatma MURAT, 3. Mustafa ATA
Uluslararası İlişkiler Bölümü: 1. Züleyha YALÇIN, Farah Finn Mohamud HOAMED, 3. Swamadu MWANJA
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü: 1. Turan Furkan TOPAK, 2. Sümeyye ŞİMŞEK, 3. İrem YILDIRGAN
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Programı: 1. Nimet PAYZA, 2. Mehemmed CELİLOV, 3. Ali YAZKI

 

Mezuniyet Töreni Fotoğrafları (649 MB)