ERÜ - İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

2016-2017 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni

Mezuniyet | 15/6/2017

15 Haziran 2017, Süleyman Demirel Spor Salonu

Fakültemizin 2017 Mezuniyet Töreni, Erciyes Üniversitesi Süleyman Demirel Spor Salonu'nda coşkuyla kutlandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhammet GÜVEN, Rektör Yrd. Prof. Dr. M. Kemal APALAK, Rektör Yrd. Prof. Dr. Murat DOĞAN, Fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Şaban UZAY, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut HİÇYILMAZ, Mali Müşavirler Odası Başkanı Anfer YILMAZ,  Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Abidin ÖZKAY,  Fakültemiz öğretim üyeleri, konuk öğretim üyeleri ve ailelerin katıldığı 2017 Mezuniyet Töreni sıcak bir atmosferde gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından törenin açılış konuşmasını Fakültemiz Dekan V. Sayın Prof. Dr. Şaban UZAY yaptı. Dekanımızın açılış konuşmasını takiben Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Muhammet GÜVEN konuklara hitaben bir konuşma yaptı. 

Dekanımızın açılış konuşması şu şekildeydi:

"Sayın Rektörüm, Rektör Yardımcım,
Sayın Ticaret Odası Başkanım, Sanayi Odası Meclis Başkanım ve Mali Müşavirler Odası Başkanım,
Sevgili Öğrencilerimiz ve Değerli Yakınları,

Fakültemizin 35. Dönem Mezuniyet törenine hoş geldiniz.

Sevgili Gençler; lisans eğitiminizde 4 yıl bazılarınız için 5 yıl süren uzun bir maratonun sonuna geldiniz için, göstermiş olduğunuz başarıdan dolayı hepinizi kutluyorum. Aileleriniz ve biz hocalarınız sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Bundan sonraki süreçte de kendinize güvenin. Konusunda uzman tecrübeli bir akademik kadrodan eğitim aldınız, mevcut birikiminiz ve hedefe yönelik gayretiniz gireceğiniz mesleki sınavlarda ve yapacağınız işlerde sizlere yardımcı olacaktır. Ancak eğitimin hayat boyu sürdüğünü ve mezun olduğunuz gün öğrendiğiniz bilgilerin eskimeye başlayacağını da unutmayınız. 

Değerli mezun yakınları; sizlerin de maddi ve manevi fedakarlıkları olmasa bu günlere gelinmezdi. Sizleri de kutluyorum. Sizlerde mezunlarımıza güveniniz ve onlarla gurur duyunuz. Mezun arkadaşlarımızın gelecekte çok daha büyük gururları sizlere yaşatacaklarına inanıyorum.

Değerli öğretim üyeleri ve elemanları; bu ekip çalışmasında sizlerin de emeğinizi söylemeden olmaz. Alanınızla ilgili teorik bilgilerinizi tecrübelerinizle yoğurarak, ayrıca duruşunuzla mezunlarımızın olgun birer birey olarak hayata hazırlanmalarına yardımcı oldunuz. Sizlere de çok teşekkür ediyorum. Törenimizin her ayrıntısıyla ilgilenen araştırma görevlisi arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum.

Sevili öğrenciler; her zaman Türk devletinin ve milletinin hizmetinde olun. Yanlışla mücadele edin. Hatta o yanlış bir dönem sizin işinize yarasa bile, ileride size bir şekilde zarar vereceğini unutmayın. Ülkenizi sevin ve sahip çıkın. Bunlara uyduğunuz müddetçe üzerinizdeki haklarımız helal olsun. Rehberiniz bellidir, Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının belirlediği ve Anayasamızın değişmez maddeleri olarak belirtilen ilkelerdir. Allah yardımcınız olsun. Yolunuz açık olsun. Hepinize saygılarımı sunuyorum.

Okul birincimiz Figen ÜNTEZ'in yaptığı mezuniyet konuşması ve mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından Fakültemizi birincilikle bitiren Figen ÜNTEZ'e, Fakültemizi ikincilikle bitiren İlknur PAMUK'a ve Fakültemizi üçüncülükle bitiren Nagihan EMREM'e Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Muhammet GÜVEN plaket, Rektör Yrd. Sayın Prof. Dr. M. Kemal APALAK çiçek, Dekan V. Sayın Prof. Dr. Şaban UZAY diploma, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Sayın Mahmut HİÇYILMAZ hediye altın ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Sayın Anfer YILMAZ hediye kalem verdi.

Bölüm derecesine giren öğrencilerimize Dekan V. Sayın Prof. Dr. Şaban UZAY diploma, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Sayın Mahmut HİÇYILMAZ hediye kalem, Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Sayın Abidin ÖZKAYA plaket ve Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Murat DOĞAN çiçek verdi.

İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr. A. Asuman AKDOĞAN, İşletme Bölümü Öğretim Üyeleri  Prof. Dr. Şükrü AKDOĞAN, Prof. Dr. Filiz ÇALIŞKAN, Prof. Dr. Azzem ÖZKAN, Prof. Dr. M. Sıtkı İLKAY, Prof. Dr. Levent ÇITAK, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veli AKEL, Doç. Dr. Ahmet HASKÖSE, Doç. Dr. Ergün KÜÇÜK, Yrd. Doç. Dr. İlhami VURAL, Yrd. Doç. Dr. Murat ESMERAY, Yrd. Doç. Dr. M. Suat AKSOY, Yrd. Doç. Dr. Banu B. SUNGUR, Yrd. Doç. Dr. Talip TORUN, Yrd. Doç. Dr. Leyla L. KOÇER, Yrd. Doç. Dr. Harun KINACI, Öğr. Gör. Gökhan GÜVEN ve Öğr. Gör. Yasmeen S. AHMED  İşletme Bölümü mezunlarına diplomalarını verdiler.

İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ferit KULA, İktisat Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ekrem ERDEM, Prof. Dr. Hayriye ATİK, Prof. Dr. Nısfet UZAY, Prof. Dr. Halil ALTINTAŞ, Doç. Dr. Oğuzhan TÜRKER, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cüneyt DUMRUL, Yrd. Doç. Dr. Aytekin ALTIPARMAK, Yrd. Doç. Dr. Melike DEDEOĞLU ve Yrd. Doç. Dr. Recep ULUCAK İktisat Bölümü mezunlarına diplomalarını verdi.

Maliye Bölümü Başkanı Doç. Dr. M. Fatih İLGÜN, Maliye Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ali DEĞİRMENDERELİ, Yrd. Doç. Dr. Ahmet SOMUNCU, Yrd. Doç. Dr. Ferhat AKBEY ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet AYSU Maliye Bölümü mezunlarına diplomalarını verdi.

Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ayşe Aslıhan ÇELENK, Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mehmet ÖCAL ve Yrd. Doç. Dr. Elif ŞİMŞEK ÖZKAN Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunlarına diplomalarını verdi.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa DEMİRCİ, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Müzeyyen E. DURKAL, Yrd. Doç. Dr. İnanç ÖZEKMEKÇİ ve Öğr. Gör. Hatun KORKMAZ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunlarına diplomalarını verdi.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Programı, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Programı ve İşletme Programı mezunlarına Dekan V. Sayın Prof. Dr. Şaban UZAY, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veli AKEL ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cüneyt DUMRUL diplomalarını verdi.

Erciyes Üniversitesi Marşının söylenmesi, kep atma ve toplu olarak fotoğraf çektirilmesinin ardından mezuniyet töreni sona erdi. 

Yeni meslektaşlarımıza bundan sonraki meslek hayatlarında başarılar diliyoruz.

Bölümlere göre dereceye giren öğrencilerimiz;
İşletme Bölümü: 1. Nagihan EMREM, 2. Fadime YILMAZ, 3. Yurdagül TOPRAKÇI
İktisat Bölümü: 1. Mevlüdiye Duman ve Yağmur MULDUR, 2. Asım KAR, 3. Kerem Hulusi GÖKALP
Maliye Bölümü: 1. Ayşen DUMANLI, 2. Fatma ALTUN, 3. Elife MERİÇ
Uluslararası İlişkiler Bölümü: 1. Gizem BALCI, Şebnem BAYKOCA, 3. Sukhbold ANKHMANDAKH
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü: 1. Figen ÜNTEZ, 2. İlknur PAMUK, 3. Aslıhan YILMAZ
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Programı: 1. Betül KÖMMECİ, 2. Şeyma ABANUZ, 3. Ayşegül GÜVEN
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Programı: 1. Cafer Tayyar ÖZMEN ve Deniz DUMAN, 2. Gonca ATASEVER, 3. Mehmet KAVUNCU
İşletme Programı: 1. Gülsen REYHAN, 2. Tahir ERKAN, 3. Süleyman AYDEMİR


Bütün fotoğrafların orjinal boyutlularına ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayınız.
2017 Mezuniyet Töreninin Orjinal Fotoğrafları (534 MB)