ERÜ - İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Öğrencilerimiz İçin Uzaktan Öğretim Duyurusu

26/3/2020

Sevgili Öğrencilerimiz,

Uzaktan öğretim süreçlerinde önlisans, lisans ve lisansüstü dersleri için kullanımı öngörülen https://erudm.erciyes.edu.tr/  portalı 30 Mart 2020 tarihi itibariyle kullanılmaya başlanacak olup, üniversitemiz tarafından sizlere verilen e-posta adresiniz ve şifrenizle sisteme giriş yapabileceksiniz. E-posta adresiniz ve şifrelerinizle ilgili problemlerinizin çözümü için  erudm@erciyes.edu.tr adresine e-posta atabilirsiniz. 

YÖK Başkanlığı'nın da ifade ettiği gibi bahar döneminin teorik dersleri uzaktan öğretim olarak dönem sonuna kadar verilmeye devam edecek, uygulamalı dersler ve sınavlar ise yaz döneminde yüzyüze olarak yapılacaktır. Süreçle ilgili üniversitemiz web sayfası, fakülteler ve ilgili bölüm başkanlıklarımızın web sayfalarında ayrıntılı bilgiler verilecek olup, bu duyuruların dikkatle takip edilmesi gerekmektedir.

Üniversitemizde ERUZEM üzerinden verilen ortak dersler (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil dersleri) önceden olduğu gibi aynen ERUZEM  üzerinden senkron işlenmeye devam edecektir. 

Yabancı Diller Yüksekokulu ve İlahiyat Fakültesi bünyesinde verilen hazırlık sınıfı dersleri ise 06 Nisan 2020 tarihi itibariyle ERUZEM üzerinden senkron (eşzamanlı) verilmeye başlanacaktır. Bu konudaki hazırlıkların tamamlanmasının ardından ERUZEM Müdürlüğü tarafından ayrıntılı bilgilendirme yapılacaktır. 

Uzaktan öğretim portalı  https://erudm.erciyes.edu.tr/ üzerindeki ders formatı asenkron (eşzamanlı olmayan) bir yapıda olup, ilgili derslerin materyallerine ulaşabilecek, öğretim elemanlarıyla etkileşimde bulunabilecek, sizlere verilecek ödev vb. gibi uygulamaları sisteme yükleyebileceksiniz. Devam zorunluluğunun aranmayacağı bu süreçte ders müfredatları haftalık olarak  takip edilecektir. Esnek bir platform imkanından dolayı sisteme o hafta içerisinde sizlerin uygun zamanınızda giriş yapma ve ders içeriklerini inceleyip aksiyon alma  imkanınız olacaktır. Derslerle ilgili ihtiyaç duymanız halinde bölüm/program başkanlıkları ile de iletişime geçebilirsiniz.

Uzaktan öğretim süreçleri üniversitelerimiz için bilindik olmakla birlikte derslerin tamamının bu platforma taşınması beraberinde bazı sıkıntıları da getirebilecektir. Bu sıkıntıları minimum düzeyde tutmak için tüm akademik ve idari personelimiz elinden gelen maksimum gayreti göstermektedir. Olası öngörülemeyen durumları da sabır ve anlayışla aşmış olacağız. 

Verimli ve sağlıklı bir uzaktan öğretim süreci geçirmenizi temenni ediyor, başarılar diliyoruz.

 

Rektörlük