TÜRKİYE ENGELLİLER SPOR YARDIM ve EĞİTİM VAKFI (TESYEV) Bursu Duyurusu - Son Başvuru: 17 EKİM 2023

8/9/2023

Aşağıdaki şartları sağlayan, burs komisyonu değerlendirmesi sonucunda uygun bulunan öğrencilere Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı tarafından burs verilecektir. Burs başvuru formu, ekinde istenen belgeler ile birlikte Arş. Gör. Selma GÜLIRMAK'a en geç 17 Ekim 2023 tarihine kadar teslim edilmelidir.

Detaylı bilgi ve başvuru formu için linki tıklayınız: http://tesyev.org/tr/anasayfa

TESYEV BURSİYERLİĞİ İÇİN ADAY OLMA ŞARTLARI;
1. Engel durumu % 40 ve daha yukarı derecede olmalıdır.
2. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunmalıdır.
3. Mal varlığı ve gelir durumuna göre ailece maddi desteğe ihtiyaç duyulmalı, 30 yaşın üzerinde veya evli olunmamalıdır.
4. Kazanç getiren herhangi bir işte çalışıyor olunmamalı, gelir getirici herhangi bir mal varlığı bulunmamalıdır.
5. TESYEV dışında bir başka kurumdan burs alınmamalıdır. (Kredi ve Yurtlar Kurumundan öğrenim kredisi alınabilir)
6. Örgün eğitim türüne devam edilmelidir.
7. Kayıt olunan yılda başvuruda bulunulmalı veya ara sınıflardan başvuru yapılıyor ise son sınıfta okuyor olunmamalıdır. (Meslek yüksekokullarının ikinci sınıf ön lisans öğrencileri hariç )