ERÜ İİBF - Mezuniyet Törenine İlişkin Kurallar

18/7/2022

1. Tören akışı aşağıdaki sırayla gerçekleşecektir:
  • Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması
  • Açılış konuşmaları
  • Fakülte birincisinin konuşması
  • Fakülte birincisinin yaş kütüğüne plaket çakması
  • Fakülte derecelerinin okunması, hediye ve diplomalarının takdimi
  • Bölümlerdeki derecelerin okunması, çiçek ve hediyelerinin takdimi
  • Diplomaların bölümler bazında ve sırayla takdimi
  • Üniversite marşının okunması
  • Kep atımı

1. Törene katılım cübbeli ve kepli olarak şık bir şekilde gerçekleştirilmelidir.
  2. Tören için en geç 17:30’da Marianne Molu Amfi Tiyatrosu’nda hazır bulunulmalıdır.
  3. Tören alanına gelen öğrenciler sınıf temsilcilerini bularak yoklama listesine imza atmalıdır. İmza atmayan öğrencilerin tören esnasında adları okunmayacaktır.
  4. İmza atan öğrenciler, amfi tiyatronun önündeki alanda sınıf temsilcilerinin kontrolünde sıraya girmelidir.
  5. Provada uygulanan düzen, tören boyunca korunmalı; fotoğraf çekimi vb. sebeplerle bozulmamalıdır. Tören esnasında fotoğraf çekimi Bilgi İşlem Birimi tarafından yapılacaktır. Fotoğraflar, daha sonra Fakülte web sayfasında duyurulacak olan Erudepo adresinden temin edilebilecektir. Tören alanında öğrencilerin fotoğraf çekmelerine tören sonunda izin verilecektir.
  6. Tören boyunca öğrenciler kendilerine tahsis edilen oturma alanlarından ayrılmamalı; gürültü ya da uğultuya sebep olacak davranışlardan kaçınmalılardır. Adı okunan öğrenciler sahneye gelip diplomalarını aldıktan sonra yerlerine dönmelilerdir.
  7. Diplomaların takdimini takiben üniversite marşı okunacak; ardından program sunucusunun uyarısıyla birlikte tüm öğrenciler keplerini havaya atacaktır.
  8. Cübbe ve kepler mutlaka iade edilmelidir. Kep ve cübbelerini teslim etmeyen öğrencilerin mezuniyet işlemleri tamamlanamayacaktır.

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MARŞI

Kurulduğun günden beri bizlere,

Heyecanın dalga dalga yayılır.

Dağlara yasladığın o bağrında,

Başlarımız sevgi ile eğilir.

Selam sana selam üniversitem.

Katmer katmer ışık saçar yüreğin,

O ışığı yudum yudum içeriz.

Karanlığı silip atmak dileğin,

Birlik olup engelleri geçeriz.

Atamızın çizgisinde yolumuz,

Dinlenmeden hep o yolda koşarız.

Boy veriyor ağacımız dalımız,

Erciyes’im biz seninle coşarız.

Selam sana selam üniversitem.

Üniversite Marşı MP3 Formatı: https://www.erciyes.edu.tr/EditorUpload/Files/fbf681bc-4828-40e5-8ec9-62e19397cd1e.zip

Üniversite Marşı Alternatif Link (Youtube) : https://www.youtube.com/watch?v=dbXhg4ZPIMU