3. HUKUK ve İKTİSAT FORUMU

Sosyal Bilimler Araştırmaları Derneği (SOBİAD) ve fakültemizin ortaklaşa gerçekleştirdiği 3. Hukuk ve İktisat Forumu, İİBF Konferans Salonunda yapıldı.

SOBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Coşkun Can AKTAN yaptığı açılış konuşmasında, Hukuk ve İktisat Forumlarının, multi-disipliner eğitim ve araştırmayı teşvik eden anlayışın bir yansıması olduğuna değindi. AKTAN, Hukuk ve İktisat Forumları (HİF)'nın, ülkemizdeki hukuk ve iktisat alanındaki literatür boşluk ve eksikliğin giderilmesine hizmet edeceğini umduklarını belirtti.

Forum başkanlığını dekanımız ve İktisat Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ekrem ERDEM'in, koordinatörlüğünü İktisat Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Recep DÜZGÜN'ün üstlendiği 3. Hukuk ve İktisat forumuna, Erciyes Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Zirve Üniversitesi'nden akademisyenler, konuşmacı ve dinleyici olarak katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından, "Maliye ve Para Politikası Kuralları Makro-Ekonomik Hedeflerin Gerçekleştirilmesine Ne Ölçüde Hizmet Eder?" temasının işlendiği forumun ilk oturumuna Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali BİLGİNOĞLU başkanlık etti. Bilkent Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Bilin NEYAPTI “Para ve Maliye Politikası Kurumları ve Yeni Gelişme İktisadı Kuramı” üzerine, Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ekrem ERDEM “1950 Sonrası Tek Parti Hükümetlerinin Para ve Maliye Politikaları” üzerine konuşma yaptılar.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Coşkun Can AKTAN ikinci oturumun başkanlığını yaptı. Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü araştırma görevlisi Gökçe MARAŞ “Makroekonomik Modellerde Maliye Politikası Kurallarının İşleyişi” üzerine, Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Tekin AKDEMİR “Kurallı Maliye Politikası: Türkiye Ekonomisinden Kurallı Maliye Politikası Örnekleri” üzerine sunumlar gerçekleştirdiler.

Hukuk ve İktisat Forumları hakkında detaylı bilgiyi http://www.hukukiktisatforumu.net adresinden alabilirsiniz.