EGE CANSEN İLE SÖYLEŞİ

Konuşmacılığını Gazeteci-Ekonomist Ege CANSEN'in ve organizasyonunu Optimum Öğrenci Topluluğu'nun üstlendiği İktisat, Akıl ve Ahlak konulu söyleşi konferans salonumuzda gerçekleştirildi.

İİBF akademisyen ve öğrencilerinin dinleyici olarak katıldığı söyleşide ekonominin evrendeki yerine değinen Cansen, ekonominin akıl ve ahlak ile ilişkisinin altını çizdi.

Dekanımız Prof. Dr. Ekrem ERDEM'in açılış konuşmasının ardından Ege Cansen'in konuşmasına geçildi. Cansen, "İktisat sosyal kümenin bir kesit görünümüdür", "İktisat sosyal bir bilimdir", "İktisat bir ahlak bilimidir", "Ahlak nedir?", "İki insan: biri ben biri benden dışarı", "İki insanın iki sorumluluğu", "Yabani ve medeni iktisat", "Medeni iktisatın temelleri", "Aklın bileşenleri", "Modern iktisat" konularına değindi. Söyleşi dinleyici sorularının cevaplandırılması ve dekanımız tarafından Ege Cansen'e katılımından dolayı plaket takdim edilmesiyle son buldu.