Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine

1.  Öğrenci Stajları 1 Temmuz–15 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır.

2.  Yaz okulundan ders alan öğrencilerin aynı dönemde staj yapması mümkün değildir. Yaz okuluna devam etmek isteyen öğrenciler bitirme tezi hazırlamalıdırlar.

3.  Staj yapacak öğrencilerin izlemesi gereken yol aşağıdadır. Bu işlemler staj başlamadan 15 gün öncesinden sonuçlandırılmalıdır.

·   Zorunlu staja başvuracak öğrencinin staj başvurusunun kabul edilmesi için başvuru sırasında Rektör adına dekan imzalı öğrencinin zorunlu staj olarak yapacağı döneme ilişkin… iş günlük ‘İş Kazası ve Meslek Hastalığı’ sigorta primi Üniversitemiz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna ödeneceğini bildirir yazının staj yapacağı iş yerine verilmek üzere Fakülte tarafından öğrenciye verilir.

·    Öğrencinin yapması gereken zorunlu staj nedeniyle… iş günlük zorunlu stajını iş yerlerinde yapmak istediğine dair öğrencinin imzasını taşıyan başvuru yazısı ile müracaatı sağlanır.

·    Öğrencinin yapması gereken zorunlu staj başvurusunun işyerince kabul edilmesi halinde işverence kabul edildiğine dair işyeri yetkilisinin imzalı onay yazısı alınır.

·    Öğrencinin resmini taşıyan öğrencinin okul ve nüfus kayıt bilgilerini, staj yapılan iş yeri ve işveren veya yetkilisi bilgilerini içeren ‘Zorunlu Staj Formu’ eksiksiz doldurulması sağlanır.

·    Zorunlu Staj Formu; öğrenci imzalı, program staj koordinatörü ve Fakülte Staj Koordinatörü onaylı olarak nüfus cüzdan fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğrafı ile birlikte Fakülte Dekanlığına teslim edilir.

·    Fakülte Dekanlıkları staj yapan öğrencilerin staj yaptıkları döneme ait onaylanmış e-bildirgelerini takip eden ayın en geç 3. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bildirmek zorundadır.

·    5510 sayılı Kanun gereği staja başlama ve bitiş tarihi ile haftalık yapılacak staj günü işveren tarafından doldurulacak olup işverenin beyanı esas alınacaktır. Beyan eksikliğinden kaynaklanan sorunlardan öğrenci ve ilgi Fakülte sorumlu olacaktır.

·    Öğrencilerden Sosyal Güvenlik Sigorta numarası olanlar için mevcut numaraları üzerinden, Sosyal Güvenlik Sigorta numarası olmayanlar için ise, her bir öğrenci için sigortalı ilk işe giriş bildirgesi düzenlenerek sigorta numaralarının Fakülte Dekanlıklarınca alınması, tüm işlemlerin bu numara üzerinden yapılması gerekmektedir.

Staj işlemleri ile ilgili formları indirmek için tıklayınız!