Sevgili Gençler,

Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İşletme, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümleri olmak üzere toplam beş bölümden oluşmaktadır. Fakültemiz, sosyal bilimleri ilgilendiren söz konusu alanlarda, sizlere mesleki yetenek kazandırır, topluma yararlı olgun birer birey olmanıza yardımcı olur.   Mesleki tamlık hiçbir zaman üniversitenin görevi değildir. Mesleki tamlık ancak üniversite eğitimi sırasında yaz dönemlerinde yapacağınız stajlarla ve üniversite eğitimi sonrası iş başı eğitimi ile gerçekleşecektir.

Fakültemizin sizlere sunacağı fiziki imkanlar (bilgisayar laboratuvarları, kütüphane, okuma salonları, yabancı dil geliştirme imkanı gibi) yanında 40 yıllık geçmişimizin olması, tecrübeli akademik ve idari kadrolarımız en önemli üstünlüğümüzü oluşturmaktadır. Akademik hizmet yılı ortalaması; İşletme bölümünde 21 yıl, İktisat bölümünde 15 yıl, Maliye bölümünde 14 yıl, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde 10 yıl ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde 7 yıldır. Tahmin edeceğiniz gibi uzmanlık ancak bir işin uzun yıllar yapılmasıyla ulaşılabilen bir özelliktir. Dolayısıyla hocalarımız derslerinde sadece teorik bilgi yanında konuları uygulama ile de ilişkilendirerek tecrübelerini, bilgi birikimlerini öğrencilerine aktarırlar.

Fakültemize gelip, dört yıllık eğitim döneminde (İşletme ve İktisat  bölümlerimizde İngilizce hazırlık sınıfı da bulunmaktadır) derslerini sıkı takip eder, kendilerini alanlarıyla ilgili olarak hocalarının rehberliğinde geliştirirlerse, mezuniyet sonrasında iş bulma kaygısını en az hissedeceklerdir. Gerek özel sektörde gerekse kamuda çok üst  düzey konumlara gelmiş bir çok mezunumuz bulunmaktadır. Fakültemizi ilgilendiren alanlara ilgi duyan, çalışkan, ekip çalışmasına uyumlu, özgüveni yüksek, disiplinli ve ülkesine hizmet etmek isteyen arkadaşlarımızı aramızda görmekten mutluluk duyarız. Selamlarımla.

Prof. Dr. Şaban UZAY

Dekan V.