SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

Fakültemizde "Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü" açılması YÖK tarafından uygun görüldü.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nün bünyesinde, "Kentleşme ve Çevre Sorunları", "Hukuk Bilimleri", "Yönetim Bilimleri" ve "Siyaset ve Sosyal Bilimler" anabilim dalları bulunuyor.

YENİ BÖLÜME BAĞLI ANABİLİM DALLARI

Yeni kurulan bölüme ilişkin yürütme kurulu kararı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 07.04.2010 ve 1773-012015 sayılı yazısıyla Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü'ne iletildi.

Yazıda; "Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü'nün, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde bölüm ve anabilim dalları açılması konusundaki teklifi 31.03.2010 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2547 Sayılı Kanun'un 2880 Sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, adı geçen fakülte bünyesinde aşağıda belirtilen bölüm ve bu bölüme bağlı anabilim dallarının açılması uygun görülmüştür." denildi.

Buna göre fakültemiz bünyesinde açılan yeni bölüm ve anabilim dalları şöyle;

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü
   Kentleşme ve Çevre Sorunları Anabilim Dalı
   Hukuk Bilimleri Anabilim Dalı
   Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı
   Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı

Böylece fakültemizdeki bölüm sayısı, İşletme, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi olmak üzere beşe çıkmış oldu. Bu bölümlerden İşletme ve İktisat bölümlerinin ikinci öğretimleri de bulunuyor.