LEEDS METROPOLITAN ÜNİVERSİTESİ İLE ÇİFT DİPLOMA PROTOKOLÜ

İngiltere’nin  Leeds Metropolitan Üniversitesi ile yapılan çift diploma anlaşması çerçevesinde fakültemizin İşletme/İktisat Bölümü lisans ve İşletme Bölümü yüksek lisans öğrencileri belirli şartlarda iki diploma sahibi olabileceklerdir.

Hazırlık dönemi sonrası ilk 3 yılı fakültemizde başarıyla tamamlayan İşletme ve İktisat Bölümü Lisans öğrencilerimiz, aşağıda belirtilen koşulları yerine getirdiği takdirde dördüncü yıl eğitimlerini Leeds Metropolitan Üniversitesi’nde tamamladıklarında her iki üniversitesinin de diplomasını almaya hak kazanacaklardır.

BAŞVURU KOŞULLARI ve ÖĞRENCİLERE SUNULAN İMKANLAR

1- Başvuru formu eksiksiz olarak doldurulmalıdır.

2- Çift diploma lisans programına başvuru yapabilmek için Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme veya İktisat Bölümü'nde ilk 3 yıl başarıyla tamamlanmalıdır. (Leeds Metropolitan Üniversitesi'ne ödenmesi gereken harç miktarı 5800 sterlindir.) Çift diploma Yüksek lisans programına başvuru yapmak için ilk bir yılı Erciyes Üniversitesi İşletme Bölümü'nde  başarıyla tamamlamış olmak. (Leeds Metropolitan Üniversitesine ödenmesi gereken harç miktarı 4680 Sterlindir.)

3- Referans mektuplarının Erciyes Üniversitesi tarafından verilmesi gerekmektedir. (2 adet referans mektubu)

4- Yabancı dil seviye belgesi (IELTS 6.0 veya TOEFL karşılığı. Başvuru formunda IELTS dil seviyesinin TOEFL karşılıkları belirtilmiştir.) Dil seviyesi yeterli olmayan öğrenciler için yaz kursları imkanı bulunmaktadır.Yaz kurslarının toplam ücreti 1790 Sterlindir.

5- Leeds Metropolitan Üniversitesi'ne ait  öğrenci yurtları bulunmaktadır. Konaklama ücreti okul harcına dahil değildir.

6- İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın aylık konaklama, yeme-içme, otobüs biletleri ve diğer ihtiyaçlar için belirlediği toplam aylık gider 650 Sterlindir.

7- Leeds Metropolitan Üniversitesi'ne gelen öğrenciler kanuni olarak yarı zamanlı çalışma hakkına sahiptirler. İsteyen öğrenciler Leeds Metropolitan Üniversitesi yardım bürolarından iş bulma konusunda ve diğer sorunlarını çözmek için ücretsiz olarak faydalanabilmektedirler.

8- Vize işlemleri için öğrencilere Leeds Metropolitan Üniversitesi'ne kabul edildiklerine dair lisans numarası verilecek olup, daha sonra kendilerine gerekli tüm belgeler gönderilecektir.   Ayrıca Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencilerine lisans seviyesinde mezun olur olmaz  doğrudan yüksek lisans yapma hakkı verilmiştir. Lisans diplomasına sahip Erciyes İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunları MSC Management, International Business, Marketing, Turizm ve MBA programlarına şayet dil seviyeleri de yeterli ise edileceklerdir. (Dil seviyesi IELTS 6.0 yada TOEFL karşılığı kabul edilmektedir.  MSC programlarının toplam ücreti 7750 Sterlin, MBA ise 11000 Sterlindir. MBA için mezun olduktan sonra doğrudan başvurulabilir.)

Detaylı Bilgi:
Mustafa ASLAN