Fakültemizin proje ortağı olduğu, “Potansiyel Genç Girişimcilere AB’de Dış Ticaret Eğitiminin Verilmesi ve Girişimcilik Ruhunun Kazandırılması” projesi Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca kabul edilmiştir. Proje dahilinde Fakültemiz son sınıf öğrencileri ve mezunları arasından seçilecek 10 katılımcı da projeye dahil edilecektir. Proje sayesinde katılımcıların yurt dışı eğitimi almasına katkı sağlanacaktır.

Projeye ilişkin ayrıntılı bilgi aşağıda yer almakta olup projeye katılmak isteyen öğrencilerimizden “mezun olmak” ve “bir işletmede çalışmak” şartları aranmayacaktır. Projeye katılabilmek için fakültemiz mezunu yada “mezun olabilecek durumda son sınıf öğrencisi olmak” yeterlidir.

Başvuru için aşağıdaki linkte yer alan “Başvuru Formunun” doldurularak Fakültemiz Dekanlığı’na teslim edilmesi gerekmektedir.

Avrupa Birliği Eğitim Hibe Projesi

Leonardo Da Vinci Programı dahilinde “Potansiyel Genç Girişimcilere AB’de Dış Ticaret Eğitiminin Verilmesi ve Girişimcilik Ruhunun Kazandırılması” adlı proje kapsamında kriterlere uygun 25 katılımcı 12 şerli grup halinde Almanya veya Çek Cumhuriyeti’ne götürülecektir. Proje ile ilgili detaylar aşağıdaki gibidir;

Katılımcıların seçilme kriterleri:

• 20 ile 35 yaş arası potansiyel işgücüne sahip

• Mesleki eğitim almış olmak; ticaret meslek lisesi, Meslek yüksek okulu, üniversite mezunu olmak, ya da lise ve üniversite mezunu olup mesleki eğitim aldığını belgeleyebilmek, (fakültemiz son sınıf öğrencileri için bu şart aranmamaktadır)

• Başvuru sırasında bir işletmede çalışmak fakat uzman olmamak, (fakültemiz öğrencileri ve mezunları için bu şart aranmamaktadır)

• Projeye katılımda istekli olmak

• Yeniliklere açık olmak

• Yabancı dil biliyor olmak ya da yabancı dil öğrenmeye istekli olmak

•Kültürel etkileşime açık olmak

• Proje kapsamında düzenlenecek her türlü faaliyette herhangi bir ücret talep etmeden katılmayı taahhüt etmek

• Kavrama ve paylaşma yeteneği olan girişimciliğe açık olmak

• Bilginin paylaşılmasına ve yayılmasına istekli olmak

• Özürlü olup kriterleri sağlamak (Program dâhilinde özürlü bir kişi kontenjanı Almanya’ya gidecektir, %40 özür raporu istenmektedir)

Projenin İçeriği:

1. Kayseri’de İngilizce Eğitimi

2. Kayseri’de, akışların düzenleneceği ülkelerin, pedogojik ve kültürel tanıtım eğitimi

3. Çek Cumhuriyeti’ne veya Almanya’ya akışların gerçekleşmesi

4. Çek Cumhuriyeti’nde veya Almanya’da Dış Ticaret ve Girişimcilik Eğitimi

5. Çek Cumhuriyeti’nde veya Almanya’da Kültürel ve Sosyal aktiviteler

Proje Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans tarafından desteklendiğinden dolayı aktiviteler, ulaşım masrafları ve konaklama için katılımcılardan ücret alınmayacaktır.

Kontenjan sınırlı olup katılımcılar, başvurular içinden proje komisyonu tarafından kriterlere uygun kişilerden tespit edilecektir.

Son Başvuru Tarihi: 13.02.2013 Çarşamba, 17:00

Akışların Gerçekleştirileceği Şehirler: Almanya (Köln), Çek Cumhuriyeti (Prag)

Akışların Başlayacağı Tarih: 14.04.2013

Başvuru Formu için tıklayınız.